Al onze broodsoorten
zijn vervaardigd op basis van huisbereide desem, dus zonder toevoeging
van additieven.
Desem
bekomt men door een voordeeg op een natuurlijke wijze te laten
rijpen.
De
kenmerken van desembrood zijn:
- een malsere kruim
- een krokantere korst
- een hogere voedingswaarde
Desembrood
is smakelijker en gezonder.
Onze
broodsoorten zijn:
- witbrood: is een smaakvol basis brood, lang of rond,
groot of klein (alle dagen te verkrijgen).
- bruinbrood: is een licht grof brood op basis van fijn
gemalen tarwemeel (alle dagen te verkrijgen).
- zonnebrood: is een wit meergranenbrood verrijkt met soja
en zonnebloempitten (alle dagen te verkrijgen).
- volkorenbrood: is een donker grof brood op basis van
grof gemalen tarwemeel en met een grote aanwezigheid van tarwezemelen
en tarwekiemen die zorgen voor de aanbreng van vitamine E in het
lichaam (alle dagen te verkrijgen).
- multigranen: is een licht meergranenbrood met tarwemeel,
roggemeel, maïsmeel, havervlokken, gerst, soja, zonnebloempitten,
lijnzaad, gierst, sesamzaad en moutvlokken. (alleen op woensdag
en donderdag te verkrijgen)
-
waldkorn: is een donker meergranenbrood met tarwebloem,
mout, soja, tarwegluten, havervlokken, gerst, roggebloem, lijnzaad
en zonnebloemzaad (alleen op dinsdag te verkrijgen).
- rozijnenbruin: is een bruinbrood met rozijnen (alleen
op dinsdag).
- melkbrood: is een koekebrood met melk, eieren en suiker
(alleen op zaterdag).
- rozijnenbrood: is een koekebrood met toevoeging van rozijnen
(alleen op zaterdag).
- suikerbrood: is een koekebrood met toevoeging van parelsuiker
(alleen op zaterdag).
- chocoladebrood: is een koekebrood met toevoeging van
chocolade (alleen op zaterdag).
Ons
aantal broodsoorten en de verkoopdagen hebben wij bewust beperkt
gehouden om de beste kwaliteit en versheid te kunnen waarborgen.
Waarom
gebruiken wij gejodeerd zout?
Jodium
is een erg belangrijk voedselelement.
In
tegenstelling tot wat velen menen komt jodiumgebrek ook voor in
ons welvarend Europa.
Tijdens
een internationale studiedag te Brussel bleek dat zowel in de
Benelux als in Frankrijk er vaak jodiumtekort bestaat.
Soms
wordt 1/3 tot zelfs 1/4 van de aanbevolen dosis ingenomen.
De
ideale wijze om jodiumtekort aan te vullen is te zorgen dat een
basisvoedsel aangerijkt wordt.
Iedereen
eet brood. Daarom is gejodeerd broodzout een ideaal hulpmiddel
in de strijd tegen jodiumtekort.
Specialisten,
en in Nederland ook de overheid, raden gejodeerd zout aan in de
broodbereiding.
Daarom
hebben ook wij besloten gejodeerd zout te gebruiken.
|