home
fototaart
Winkelwagen Webwinkel e-mail openingsuren
Brood
 
 
Al onze broodsoorten zijn vervaardigd op basis van huisbereide desem, dus zonder toevoeging van additieven.

Desem bekomt men door een voordeeg op een natuurlijke wijze te laten rijpen.

De kenmerken van desembrood zijn:
  - een malsere kruim
  - een krokantere korst
  - een hogere voedingswaarde

Desembrood is smakelijker en gezonder.


Onze broodsoorten zijn:

  - witbrood: is een smaakvol basis brood, lang of rond, groot of klein (alle dagen te verkrijgen).
  - bruinbrood: is een licht grof brood op basis van fijn gemalen tarwemeel (alle dagen te verkrijgen).
  - zonnebrood: is een wit meergranenbrood verrijkt met soja en zonnebloempitten (alle dagen te verkrijgen).
  - volkorenbrood: is een donker grof brood op basis van grof gemalen tarwemeel en met een grote aanwezigheid van tarwezemelen en tarwekiemen die zorgen voor de aanbreng van vitamine E in het lichaam (alle dagen te verkrijgen).
  - multigranen: is een licht meergranenbrood met tarwemeel, roggemeel, maïsmeel, havervlokken, gerst, soja, zonnebloempitten, lijnzaad, gierst, sesamzaad en moutvlokken. (alleen op woensdag en donderdag te verkrijgen)
- waldkorn: is een donker meergranenbrood met tarwebloem, mout, soja, tarwegluten, havervlokken, gerst, roggebloem, lijnzaad en zonnebloemzaad (alleen op dinsdag te verkrijgen).
  - rozijnenbruin: is een bruinbrood met rozijnen (alleen op dinsdag).
  - melkbrood: is een koekebrood met melk, eieren en suiker (alleen op zaterdag).
  - rozijnenbrood: is een koekebrood met toevoeging van rozijnen (alleen op zaterdag).
  - suikerbrood: is een koekebrood met toevoeging van parelsuiker (alleen op zaterdag).
  - chocoladebrood: is een koekebrood met toevoeging van chocolade (alleen op zaterdag).

Ons aantal broodsoorten en de verkoopdagen hebben wij bewust beperkt gehouden om de beste kwaliteit en versheid te kunnen waarborgen.

Waarom gebruiken wij gejodeerd zout?     

Jodium is een erg belangrijk voedselelement.
In tegenstelling tot wat velen menen komt jodiumgebrek ook voor in ons welvarend Europa.
Tijdens een internationale studiedag te Brussel bleek dat zowel in de Benelux als in Frankrijk er vaak jodiumtekort bestaat.
Soms wordt 1/3 tot zelfs 1/4 van de aanbevolen dosis ingenomen.
De ideale wijze om jodiumtekort aan te vullen is te zorgen dat een basisvoedsel aangerijkt wordt.
Iedereen eet brood. Daarom is gejodeerd broodzout een ideaal hulpmiddel in de strijd tegen jodiumtekort.
Specialisten, en in Nederland ook de overheid, raden gejodeerd zout aan in de broodbereiding.
Daarom hebben ook wij besloten gejodeerd zout te gebruiken.
desemmachine
 
   
 
-- donderdag 21 november 2024 -- bezoekers aanwezig : 4 -- scherm resolutie : -- lokale tijd : 07:36:36
-- IP info: 3.133.139.164 - --